SPEEDWAY-GUTTA SATSER HARDT

SPEEDWAY-GUTTA SATSER HARDT
Vi har sett dem på Instagram og Facebook! De reiser over hele landet for å kjøre løp og trene. K.L. Speedway Team eller Speedway Gutta som de blir kalt. Barna Isak (11 år) og Sondre (8 år) og pappa Daniel Larsen fra Mjøs-region så en tilfeldig annonse for speedway og undersøkte videre.

 - I 2021 var det annonsert at det var "Kom å prøv" dag på By Speedwaybane arrangert av Mjøsa Speedwayklubb. Klubben hadde utstyr, sykler og vi fikk god veiledning. Begge sønnene mine ble helt bitt av speedway-basillen. forteller faren Daniel Larsen, som kommer opprinnelig fra hockey.  

DONER VIA VIPPS TIL SPEEDWAY NORGE

Image

Kjøpte inn sykler og utstyr
Etter "Kom å prøv" dagen gikk familien inn for å kjøpe sykler og utstyr. En ny idrett var oppdaget. Og lite visste de at sporten hadde eksistert i over 100 år og en gang i tiden var en av de største publikumssportene i Norge. 

- Vi var ikke klar over at speedway hadde eksistert så lenge, og heller ikke at speedway hadde vært en av de mest populære publikumssportene. Men jeg kan forstå at det er lett for publikum å like. Det er som i hockey, alt skjer på en arena innenfor 1,5 time. Isak og Sondre følger alle Speedway Grand Prix runder på discovery+. Vi drar på alle treninger, samlinger og stevner i og utenfor Norge. Dette er viktig erfaring, da gutta får nye venner i samme alder og de lærer mer om sporten de er så opptatt av. På vinteren spiller de hockey og på sommeren kjører de speedway. Jeg mener at idrett skal skje på barn sine premisser. Så lenge barna mine vil og har motivasjon til å kjøre speedway, så skal jeg følge de opp. Det eneste som kan stoppe meg er kunnskapsnivået mitt, men da er det viktig at andre tar over, slik at de kan utvikle seg videre innenfor sporten, avslutter pappa Daniel Larsen.
Image
Sondre (8 år)
Image
Isak (11 år)

Slik starter du med speedway i Norge. 
Gå til våre klubbsider.
Velg en klubb i din region. 
Kontakt ansvarlig i klubben.
På klubbsiden laster du også ned NMF appen som gir tilgang til lisens og medlemskap.
Ha appen klar når du ankommer banen.

Alternativt kan du kontakte Norges Motorsportforbund

All Speedway i Norge er regulert av Norges Motorsportforbund og Norges Idrettsforbunds lov. 


OFFISIELLE SPEEDWAY NORGE SOSIALEMEDIER
Facebook side - @speedwaynorge
Facebook gruppe - @groups/speedwaynorge
Instagram - @speedwaynorge


Bilder i bruk er godkjent av pappa Daniel Larsen. 
Foto: K.L. Speedway Team
Kilde: K.L. Speedway Team/Norges Motorsportfobund

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.