SGP4 VENTER PÅ GODKJENNING FRA NMF

SGP4 VENTER PÅ GODKJENNING FRA NMF

Den første demonstrasjonen av den nye SGP4 speedway sykkelen for de unge, som er utviklet av Tony Rickardsson for FIM og Warner Bros Discovery skjer under FIM Speedway Grand Prix i Målilla, Sverige lørdag 15. Juli. Dette er ikke VM, men SGP4 World Cup. 

13 land er representert
Barn fra Sverige, Argentina, Tyskland, Danmark, Romania, Tsjekkia, USA, Storbritannia, Finland, Ukraina, Australia og Ungarn deltar i denne konkurransen. Fra FIM var kravet enkelt. FIM Youth lisens, 11 - 13 år, SGP4 sykkel og FIM godkjent dress og sikkerhetsutstyr etter gjeldende regler.

Startliste FIM SGP4 World Cup
1 Villads Pedersen Danmark
2 Augustin Kreder Argentina
3 Lustiuk Zakhar Ukraina
4 Oliver Bovingdon Storbritannia
5 Elias Jamil Danmark
6 Arvid Björkeroth Sverige
7 Niklas Bager Danmark
8 Cooper Antone Australia
9 Boris Charbonnier Frankrike
10 Niko Hatva Finland
11 Karel Prusa Tsjekkia
12 Jesper Kvarnström Sverige
13 Damian Andre Romania
14 Thies Schweer Tyskland
15 Kobi Canning Australia
16 Kensei Matsudaira USA
------
17 Otto Autere Sverige
18 Oscar Kull Sverige

Imre Vigre tester SGP4 sykkelen i Herning, Danmark i Juni 2022.

Imre og Leo Vigre om SGP4
Både Imre (14) og Leo (11) Vigre testet SGP4 sykkelen i Juni i 2022 i Herning. Og begge var veldig positivt overrasket.

- Vi var på trening i Herning i Juni i fjor og der fikk både Imre og Leo teste den nye 190cc SGP4 sykkelen. Imre likte sykkelen veldig godt of sa den var bedre å kjøre enn 85cc, men han skulle nok hatt to-tre tenner mindre bak for å få litt mer fart, men igjen var dette bare en demo-sykkel.
Leo syntes sykkelen var mye lettere og kjøre i forhold til 85cc da den drar jevnt hele tiden. Sykkelen er solid og jeg kan se at kostnaden ved vedlikehold er mye lavere enn på 85cc siden det er et totalforbud mot trimming, forteller pappa Tor Arne Vigre, som mener dette er framtiden for rekruttering til Norsk speedway.


Erstatter 85cc i fremtiden
Siden sykkelen er på 190cc er det naturlig at det blir et bedre dreiemoment eller torque. 4 takt med 24 hester gir også lengre service intervall. I følge flere eksperter er også syklene mye tryggere for nybegynnere da den ikke er aggressiv slik dagens 85cc. Den drar jevnt hele tiden og skal være lett å hente inn igjen ved førerfeil. Sykkelen vil på sikt erstatte dagens 85cc to-takt og 125cc fire-takt. 


- Dette er et stort framskritt i speedway. Her har man en komplett sykkel som kan brukes fra første dag. Den er enkle å kjøre for nybegynnere og fungerer like godt for erfarne barn. SGP4 sykkelen er billig i drift og den trenger bare vask og daglig ettersyn etter bruk. Det beste er at det er totalforbud mot noen form for trimming eller endring av motoren, forgasser og eksossystem. Vi må bare få denne godkjent i Norge, slik at vi også kan også delta i den positive utviklingen FIM har startet, sier Mads Mankowski, nestleder i NMF Track Racing.

DONER VIA VIPPS TIL SPEEDWAY NORGE

Image

Venter på godkjenning i Norge
Det norske speedway-miljøet venter på godkjenning fra Norges Motorsportforbund, slik at sykkelen kan taes i bruk på norske speedway-baner og prosessen er i gang. 

- Vi var i kontakt med produsenten og FIM i Mai og vi erfarte at sykkelen var godkjent i land rundt oss allerede i fjor. I Norge erfarte vi at SGP4 sykkelen kun ble diskutert på Motorsportkonferansen i November 2022 og der stoppet prosessen. 
Vi kontaktet NMF Motorsykkelseksjonen for å lære gangen i en slik godkjenningsprosess og fulgte opp med å innhente all relevant dokumentasjon fra FIM og produsent slik at prosessen kunne komme i gang i Norge. 9. juni i år oversendte vi all dokumenter til grenleder i NMF Track Racing. Dette er en prosess som tar litt tid, forteller Henrik Bauer Hansen i Speedway Consult AS.
Image
Den FIM godkjente SGP4 sykkelen for barn 9 - 13 år. Venter på godkjenning av Norge Motorsportforbund.

All info om SGP4 sykkelen fra FIM
Aldersgruppe konkurranse: 11 – 13 år
Trening: 9 – 13 år

Motoren
190cc, Daytona Anima 190 FSM
24 HK
4 takt
4 gir
28 mm forgasser
Dominator lyddemper (FIM homologert med 109 db)
Blyfri 95 bensin

Sykkelen
Framhjul 19”
Bakhjul 17”
Stuha ramme

Det er totalforbud mot trimming eller endringer på motoren, forgasser og eksossystem. Service intervall på motoren hvor sykkelen er i bruk 3-4 dager i uken i konkurranse og hard trening er den på 1 år. For andre som bare trener av og til er den 2-3 år. 


OFFISIELLE SPEEDWAY NORGE SOSIALEMEDIER
Facebook side - @speedwaynorge
Facebook gruppe - @groups/speedwaynorge
Instagram - @speedwaynorge

Video: Tor Arne Vigre
Foto: SpeedwayNorge.no
Kilde: FIM/Speedway Consult AS/Norges Motorsportfobund

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.