SGP3 OG SPEEDWAY GRAND PRIX I WROCLAW DENNE HELGEN

SGP3 OG SPEEDWAY GRAND PRIX I WROCLAW DENNE HELGEN

Finn linker til direktesendingene på discovery+ og last ned program nederst i saken!

Fredag 26. August, 15:55 skal vi kåre en verdensmester i historiens første SGP3 på Olympia Stadion i Wroclaw, Polen. Verdens 16 beste U16 kjørere skal i ilden for å kjøre om VM gullet! Deltagerene kjører på 250cc speedwaysykler, men de er identiske med en vanlig speedwaysykkel, bortsett fra halve kubikken og hestekreftene. Dette skal naturligvis sendes direkte på discovery+ fra 15:55.

Men på lørdagen fra 18:30 er det tilbake til Speedway Grand Prix og runde 7! Bartek Zmarzlik fra Polen har 96 GP poeng og leder med 22 poeng ned til Danske Leon Madsen, med sine 74 GP poeng. Polske Patryk Dudek er på tredje plass med sine 65 GP poeng. Speedway Grand Prix sendes direkte på discovery+ fra 18:30.

Følg Speedway Norges offisielle sosiale medier
Facebook sideFacebook gruppeInstagramYouTube

SGP3
For første gang i historien har FIM Speedway Youth World Championship blitt en del av Speedway Grand Prix familien. Stevnet har blitt kjørt siden 2010, da 250cc ble lagt inn av FIM. Årsaken var at alternativet før 2010 av å kjøre 85cc frem til 16 år og så gå direkte over til 500cc. Denne mellomklassen ble innført for ungdom mellom 13 - 16 år, og det er i nettopp denne perioden ungdom vokser og blir høyere og tyngre. 

I 2021 ble det polske supertalentet Oskar Paluch Verdensmester foran danskene Nicklas Aagaard og Villads Nagel i Cloppenburg, Tyskland. Dette var polens første seier. Tyskland regjerer denne klassen med hele 4 verdensmestere siden 2010. Tsjekkia, Danmark og Australia har vunnet to ganger hver seg. Eduard Krčmář, Tsjekkia og Matthew Gilmore, Australia er de eneste til å begge vinne to ganger.

På Torsdag kjøres SGP3 semifinale 1 og 2, som vil avsløre hvilke 16 som skal kjøre SGP3 finalen på fredag. Disse to semifinalene vises ikke på TV.

Startlisten SGP3 2022
Oppdateres Torsdag kveld etter semifinale 1 og 2.

Speedway Grand Prix

Dan Bewley vant i Cradiff!
Bewley's vant British speedway Grand Prix foran Bartek Zmarzlik og Patryk Dudek. Dette var hans første GP seier og andre gang i historien en brite vinner i Principality Stadium i Cardiff. Hele 15 år etter Chris Harris vant, tilbake i 2007. Seieren løftet ikke bare taket i Principality Stadium, men ga også Bewley et reelt løft i GP tabellen. Han ligger nå på 4. plass med sine 64 GP poeng. Et poeng bak Dudek. 

Anders Thomsen ute med skade

Sist lørdag ble SGP Challenge kjørt i Glasgow, Strobritannia. Der gikk Thomsen over ende på egenhånd og pådro seg et komplisert skinleggsbrudd. Det har ført til at han er ferdigkjørt for denne sesongen. På 12 plass med sine 51 GP poeng i SGP sammendraget, betyr det at han ikke er kvalifisert til neste års Speedway Grand Prix. Han må håpe på et permanent wildcard for 2023 sesongen. Han erstattes av Latviske Andžejs Lebedevs resten av denne 2022 sesongen i Speedway Grand Prix.

Godt nytt fra Slovakia!
Den slovakiske supersjernen Martin Vaculik meldte nylig at han er klar for Speedway Grand Prix runden i Wroclaw etter rehabilitering. Det var under en polsk match i PGE Ekstraliga han krasjet og pådro seg brudd i skulderbladet. Noe som resulterte i frafall fra British Speedway Grand Prix i Cradiff for 2 uker siden. Vaculik tape naturligvis en del GP poeng, men er klar til å kjempe om en medalje. Han ligger på 8. plass med 53 GP poeng. 

Tett i tabellen!
Flere kjemper om å bli topp 6 og bli automatisk kvalifisert til 2023 sesongen. Bare 13 GP poeng skiller 3. plassen ned til 11. plass. Det blir en kjempespennende avsluttning av sesongen i det det gjenstår 4 Speedway GP runder igjen! 

SGP3 (U16 VM). Se direkte på discovery+ her.
Fredag 26. August, kl: 15:55
Last ned offisielt program her.

Speedway Grand Prix, runde 7.
Se kvalifiseringen direkte på discovery+ her.
Lørdag 27, August, kl: 12:55

Se direkte på discovery+ her. 
Lørdag 27. August, kl: 18:30
Last ned offisielt program her.

Kilde: FIMSpeedway.com/Discovery+/Wikipedia
Bilde: FIMSpeedway.com

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.