RUNE HOLTA BYTTER KLUBB

RUNE HOLTA BYTTER KLUBB

Søndag møtte SpeedwayNorge.no den tidligere norske Speedway Grand Prix kjøreren Rune Holta (49) på MotoArena Lodz etter mathcen mellom Orzel Lodz og Falubaz. 

Vi spurte ham om hvordan det var å gå fra Opole til Lodz midt i sesongen. 

- For meg skal det gå greit. Det er bare nye utfordringer og det er bare å ta de på strak arm. sier Holta. Dette har jeg gjort noen ganger før kan man si.

Avgjørelsen om klubbbytte gikk raskt, men også bare dager før den viktige hjemmematchen mot Falubaz. 

- De siste dagene har jeg trent her og å lære banen å kjenne. Hvilke linjer som kan kjøres og hvilket oppsett jeg bør ha. Banen var noe annerledes i dag enn fra treningene, men det gikk greit, forteller 49-åringen som fyller 50 år i August.

Fysisk trening er noe som alltid har vært viktig for 3 ganger SWC lag verdensmester Holta. 

- Å holde seg i fysisk god form er viktig for alle idrettutøvere og ikke minst viktig i speedway. Når uhellet er ute, så er veien tilbake på sykkelen så mye kortere når man er godt trent. Uansett er alle mine lagkamerater og konkurrenter topptrente idrettsutøvere, og da må jeg også være det for å henge med. Fit body makes a fit mind, sier Holta med et smil.

Les mer om Rune Holta her.

Image
Rune Holta og Henrik Bauer Hansen møttes i Lodz søndag.

Vi snakket også med lagleder i Lodz, Marek Cieslak og spurte hva Holta kunne bringe inn i et lag som Lodz på dette tidspunktet i sesongen.

- Holta er en av de mest profesjonelle utøverne jeg har jobbet med gjennom alle mine år som klubb- og landslagstrener i speedway. Han har bred erfaring og sterk kunnskap om sporten vår. I tillegg er hans erfaring et pluss for å lage en god lagmoral innad i laget. Lodz trenger et løft siden vi har mistet to av våre førere grunnet skade, forklarer Cieslak som var landslagsjef da Holta ble verdensmester med Polen. 

Det ble forøvrig tap for Lodz på søndag, i en match der Holta scoret 6 poeng på 5 heat, men klubben kjemper videre med Rune Holta på laget.

Foto: Julia Borczuch.

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.