POLLESTAD VANT PÅ HJEMMEBANE!

POLLESTAD VANT PÅ HJEMMEBANE!
SGP2 stjernen Mathias Pollestad vant hjemme på Elgane Motorsadion i dag og ble Nordisk mester for U19 under European U19 Speedway Championship, Semifinale 1. EM finalen skal kjøres på hans hjemmebane i Gorzow, Polen 19. August. 

Se resulatet her - Dette var en test og ikke det godjente FIM Europe resultatet. Det offisielle resultatet er i bunn av artikkelen.

REKLAME

Image

3 norske til start
Det var tre norske på starten på Elgane Motorstadion i dag. Mathias Pollestad, Magnus Klipper og Jørgen Lystad. Både Klipper og Lystad var banereserver, men på grunn av frafall fra to utøvere, kom de begge inn på permanente plasser i stevnet før start. 

Klipper kom på 14, plass, mens Lystad ble nummer 16. 

- Dette er viktig erfaring for både Klipper og Lystad. De fikk kjenne på det nivået som resten av Europa holder i deres aldersgruppe. Jeg håper de bruker resultatet og erfaringen til inspirasjon og motivasjon for videre satsning internasjonalt. Det er mange læringspunker på dette nivået for begge to, men også for Pollestad. Han tapte mot Damian Ratajczak i heat 12, så det er vikige læringspunkter for han også. Norsk speedway leverte og lærte mye nytt på Elgane Motorstadion i dag, sier Eurosport-kommentator Henrik Bauer Hansen. 

Ny banerekord på Elgane Motorstadion!
U19 begrepet betyr ikke at de ikke er raske på speedwaybanen. Polske Damian Ratajczak tok den 22 år gamle banerekorden på Elgane Motorstadion satt av Rune Holta som var på 56.63 sekunder og satt i 2001 under NM finalen. Den nye tiden lyder 56,46 sekunder!

Image
1. Mathias Pollestad, Norge. 2. Damian Ratajczak, Polen. 3. William Drejer, Danmark. 
Offisielle FIM Europe resultater
1. Mathias Pollestad, NOR
2. Damian Ratajczak, POL 
3. William Drejer, DEN 
4. Casper Henriksson, SWE 
5. Jesper Knudsen, DEN
6. Niklas Aagard, DEN
7. Krzysztof Lewandowski, POL 
8. Jonny Wynant, GER
-------
9. Niklas Holm Jakobsen, DEN
10.  Sammy Van Dyck, SWE
11. Samuel Hagon, GBR 
12.  Ludvig Selvin, SWE 
13.  Thomas Kring, DEN 
14. Magnus Klipper, NOR 
15.  Alfons Wiltander, SWE 
16. Jørgen Lystad, NOR 

Top 8 går videre til den store finalen i Gorzow, Polen, 19. August.
Vi må vente til 27. Juli og European U19 Speedway Championship, Semifinale 2, før vi vet hvilke 8 som fullfører finalen i August. 

Nytt resultatsystem testet
Paralrelt med European U19 Speedway Championship, Semifinale 1, testet Speedway Norge ut et nytt resultatsystem for norsk speedway. 

- Vi har jobbet med dette i lang tid. Det vi har nå ser bra ut og solid ut. Det er et enklet system, men stabilt og brukervennlig system vi har laget. Henrik testet det i dag under semifinalen, med andre utenforstående og megselv som kontrollerte systemet. Det ser ut til at Norge kan endelig følge resten av verden og bli papirløse i Speedway. Det fortsatt en lang prosess, men vi jobber mye mot dette målet, avslutter Speedway Norge redaktør Stein Waalen. 

Vi skal tilbake til 2011 sesongen da Norge hadde et fungernede nasjonalt digitalt resultatsystem for speedway. 

Foto: Jan Ueland
Kilde: Elgane Motorsportklubb/FIM Europe

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.