POLLESTAD NUMMER 4 I SGP2 I PRAHA

POLLESTAD NUMMER 4 I SGP2 I PRAHA
Mathias Pollestad (18) fra Jæren kom på fjerdeplass i åpningsstevnet i FIM Speedway Grand Prix 2 for U21 førere i Praha i Tsjekkia i kveld.
 
Allerede på treningen kunne man ane hva som var i gjære da unge Pollestad kjørte inn til nest beste kvalifiseringstid. Han kjørte så godt at FIMSpeedway.com kommenterte det som en sensasjon, og mente at Norge endelig var tilbake i U21 VM, 29 år etter at Rune Holta ble nr. 2 i 1994. 

Pollestad vant sine to første heat, og hadde også kveldens prestasjon da han rundet regjerende verdensmester, Mateusz Cierniak for tre poeng i heat 7. Han slet deretter litt fra et dårlig startspor i sitt tredje heat og fikk kun ett poeng, men kom knallsterkt tilbake med nok en heatseier i det fjerde heatet. I det siste heatet ble det en sur nullpoenger fra startspor fire, men med 10 poeng sammenlagt sikret han seg en plass i semifinalene med god margin. Før seminfinalen trakk han startspor en, og etter en veldig bra start ble han nummer to i heatet og sikret seg med det en plass i finalen. 

Tre polakker og en nordmann i finalen
I finalen møtte han han tre av de aller sterkeste polske deltagerne; regjerende U-21 verdensmester Mateusz Cierniak, Bartlomiej Kowalski og supertalentet Damian Ratajczak. Pollestad valgte seg startsport fire etter at Cierniak og Kowalski hadde valgt de to innerste sporene. De tre polakkene stupte ut fra start i finalen og dessverre endte Pollestad sist i heatet og sammenlagt på fjerdeplass i stevnet. Cierniak vant til slutt, foran Kowalski og Ratajczak.

- Jeg er veldig fornøyd med kvelden, men i finalen satt eksospotta fast i bakken, så det ødela starten totalt. En dum feil av meg men jeg lærer hele tiden.
 
- Vi hadde kun ett hjul med slangeløst dekk og jeg brukte det i de to første heatene. Resten av hjulene jeg hadde var med slange. Slangeløse dekk er mye bedre enn de med slange og det er veldig fordelaktig å ha i stevner som dette, men de er ganske så mye dyrere en de vanlige dekkene, og jeg har ikke like stor lommebok som mange av konkurrentene mine. 

- Etter feilen i starten i finalen forsøkte jeg å bygge fart langt ute i banen, men det var såpass glatt og hardt at jeg ikke fant skikkelig feste. Jeg kjørte også med en skade i venstre hånd som jeg pådro meg for rundt 14 dager siden, så håndleddet var tapet opp maksimalt, slik at jeg skulle kunne kjøre uten for mye smerte. Dette fungerte fint, men jeg hadde relativt vondt hele tiden, men jeg tror ikke det påvirket kjøringen så veldig mye. 

Men for all del, jeg er veldig fornøyd med å ha blitt nr. 4 i mitt første U21 VM finalestevne selv om jeg gjerne skulle havnet på seierpallen, forteller Pollestad til SpeedwayNorge.no i kveld. .

Videre utvikling
- Jeg ser at det å bli matchet mot bedre førere så ofte som mulig er veldig viktig for utviklingen min, og jeg lærer utrolig mye av å kjøre i U24 ligaen i Polen. Utvikling kommer raskere når man får kjøre så mange løp som mulig mot bedre motstand, og dette har fungert veldig bra for meg. 

- Jeg håper at det jeg gjør skal inspirere andre unge til å ville satse og utvikle seg innenfor sporten. Jeg skulle også ønske det var enda flere stevner i Norge, slik at flere får matching, får kjørt mye og dermed utvikler seg til å bli gode speedwaykjørere.
 
- Det ligger mye hardt arbeid både på og utenfor banen for å komme til det nivået jeg er nå, og jeg har utrolig mye igjen å lære for å bli enda bedre, men det er vanvittig deilig når jeg får lønn for strevet på en kveld som denne, sier Pollestad med et smil.

- Jeg vil også takke alle støttespillere og sponsorer i og utenfor Norge som har gitt meg denne muligheten, og da særlig mine foreldre som introduserte meg til sporten da jeg var liten, avslutter Pollestad.
Image
Mathias Pollestad


- For en nordmann å møte bare polakker i en VM serie speedwayfinale er nesten det samme som om en skiløper fra India skulle kjempe med Johaug og co i langrenn, sier Eurosport kommentator Henrik Bauer Hansen.

- Polen er verdens største speedwaynasjon, der førerne har høye budsjetter og topp utstyr. Alle kjører profesjonelt og har full lønn fra de er små, mens i Norge gjøres alt på frivillig basis. Det Pollestad leverte i dag er i verdensklasse, og viser hvor langt han har kommet med små midler og hardt arbeid, sier Hansen.

Neste SGP2 runde kjøres 23. Juni i Gorzow, som er hjemmebanen til Pollestad i Polen. Serien avsluttes deretter i Vojens i Danmark 15. September. Begge stevnene sendes direkte på Discovery+.

SGP2 poeng runde 1 av 3
1. Mateusz Cierniak POL 20  
2. Bartlomiej Kowalski POL 18 
3. Damian Ratajczak POL 16 
4. Mathias Pollestad NOR 14 
5. Keynan Rew AUS 12 
6. Gustav Grahn SWE 11 
7. Emil Breum DAN 10 
8. Anders Rowe GBR 9 
9. Esben Hjerrild DAN 8 
10. Philip Helstrøm Bangs SWE 7 
11. Norick Blodörn GER 6 
12. Nicolai Heiselberg DAN 5
13. Daniel Klima CZE 4 
14. Petr Chlupac CZE 3 
15. Anze Grmek SLO 2 
16. Casper Henriksson SWE 1 

Foto: Jarek Pabijan
Kilde: Discovery+/FIMSpeedway.com

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2024 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.