POLLESTAD KLAR FOR PGE EKSTRALIGA

POLLESTAD KLAR FOR PGE EKSTRALIGA

Mathias Pollestad (17) har fått tildelt plass nummer 8 i Stal Gorzow sitt hovedlag sammen med blant annet Speedway GP leder Bartosz Zmarzlik i den siste matchen i grunnserien i PGE Extraliga. Stal Gorzow møter Motor Lublin i den siste ordinære matchen i serien før sluttspillet starter. Matchen på søndag 19:15 vises dessverre ikke på norsk TV, men resultatene kan følges online via Sportowefakty.

Stal Gorzows lagleder, Stanislaw Chomski, forteller til Intera Sport at Pollestad har utviklet seg i riktig retning denne sesongen, og siden både Martin Vaculik og Oskar Paluch er ute med skade, så er dette riktig tidspunkt for å la den unge nordmannen få prøve seg. 

Følg Speedway Norges offisielle sosiale medier
Facebook sideFacebook gruppeInstagram


Pollestad har kjørt hele sesongen i U-24 Ekstraliga for Gorzow og levert jevnt med poeng til laget sitt. U-24 Ekstraliga er et satsningsområde for de polske Ekstraliga klubbene i samarbeid med det polske forbundet PZM, der talentfulle førere som er under 24 år gamle får forsøke seg i en egen utviklingsserie.

Alle lag i PGE Extraliga forplikter seg til å stille et lag i U-24 Extraliga, og det er lagt ned et betydelig arbeid og finansielle midler i ligaen. 2022 er det første året U-24 Extraliga arrangeres, og det har vært en ubetinget suksess. Norge har to førerer som deltaer i U-24 Ekstraliga, nevnte Mathias Pollestad og Espen Sola som kjører for Czestochowa. 

Motor Lublin, som altså møter Stal Gorzow med Mathias Pollestad på laget på søndag, leder PGE Ekstraliga med 28 poeng. Stal Gorzow ligger på 3. plass med sine 20 poeng. Begge lagene er klare for sluttspillet i Polen som starter senere i august.

PGE Ekstraliga er regnet som verdens hardeste speedwayliga. Rune Holta er eneste nordmann som noen sinne har kjørt på dette nivået i moderne tid.

Kilde: Mathias Pollestad Racing/Intera Sport
Bilde: Mathias Pollestad Racing

 

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.