NYE SGP4 PRESENTERT

NYE SGP4 PRESENTERT
Det har vært mye snakk om den nye satsingen til Discovery Sport Events og FIM, den nye speedwaysykkelen som rettet mot barn - SGP4. Nå er den endelig presentert. Til sommeren skal den taes i bruk i et test-Grand Prix for barn 11 - 13 år i Mållila, Sverige under Speedway Grand Prix der. 

Enklere for nye å starte med speedway
Det er 6 ganger verdensmester Tony Rickardsson som står bak sykkelen på oppdrag fra Discovery Sport Events. Det største problemet til speedway har vært å kunne kjøpe en komplett sykkel i butikk og kunne kjøre samme dag. Nå forsvinner dette problemet for de yngste. Nye familier kan kjøpe en komplett SGP4 sykkel, som er både perfekt til trening for nybegynnere, men også konkurransedyktig i nasjonale og internasjonale stevner, uten å måtte oppgradere motor eller annet teknisk utstyr.

85cc blir endelig borte!
Rickardsson forteller til SpeedwayFans.se at 85cc 2-takts sykkelen endelig kan forsvinne. Det er tryggere og mer glede for de unge å kjøre en stabil 4-takts sykkel, som har et godt dreiemoment i forhold til en aggressiv 2-takts sykkel som kun fungerer optimalt med mye hester. Kostnadsaspektet med 85cc er mye høyere, siden motoren krever hyppige og dyre servicer for å fungere optimalt. Også denne kostnaden forsvinner med en snillere 4-takts motor, som vil være enklere og rimeligere med tanke på service og vedlikehold.  

Flere motorer er testet
Rickardsson testet flere motorer fra 140cc till 212cc. Han landet på 190cc da den har godt nok moment til trygg kjøring og mestring, men at den ikke går så fort at en ung kjører kan miste kontrollen. Testene har blitt gjort i Polen, Sverige, Danmark og England. Overgangen for de unge fra SGP4 til SGP3, som er 250cc blir mykere da kjøreteknikken vil være tilnærmet lik.

Avslørte detaljer om SGP4 sykkelen
- 190cc, 4-takt, bensin.
- Beregnet til konkurranse barn 11 - 13 år.
- Kan trenes med for barn under 11 år.
- Ca. pris 50000kr (Valutta avhenging).

Norsk importør av SGP4 sykkelen er ikke kjent. Kilde: FIMSpeedway.com/SpeedwayFans.se
Foto: FIMSpeedway.com

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.