NY ERA I SPEEDWAY MED DISCOVERY

NY ERA I SPEEDWAY MED DISCOVERY

Fredag ettermiddag ble de nye rettighetshaverne av FIM Speedway Grand Prix, Discovery Sport, presentert i Torun, Polen og vi kunne knapt tro det vi fikk servert!

Under ledelse av Paul Bellamy IMG eide BSI Speedway har de 20 siste årene hatt rettighetene til Speedway GP og utviklet produktet til hva vi kjenner det i dag. Vi takker for alt BSI Speedway har gitt sporten vår!

Se hele presantasjonen her

Francios Ribeiro - "Først går vi globalt!"
Discovery Sport Events øverste sjef Francios Ribeiro kom med en ambisiøs og spennende plan for 2022 - 2031. Men han kom også med en klar lovnad og gladnyhet. Speedway skal IKKE bli elektrifisert! 
Ikke nok med at all SGP skal sendes globalt, så skal det også bli nye on-site fan sone, ny interaktiv app, internasjonale hjemmesider på lokalt språk, dokumentarer m.m. Målet er klart! Utvikle fremtidens utøvere og gjøre de til internasjonale superstjerner. Det skal bli enklere for nye familier til å starte med sporten globalt, og utvikle sporten for nye land og markeder. 

For enkeltstående land som Norge vil dette kunne gi mer sponsor- og utviklingsinntekter til forbund og klubber igjennom økt fokus på sporten. Forbund og klubber vil med dette få nye mål å strekke seg mot og utvikle sporten i mer profesjonell retning. Ikke minst blir det enklere for nye familier og ta del i sporten. 

Image
Francios Ribeiro - Discovery Sport Events sjef

FIM Speedway Grand Prix (SGP) for en helt ny profil utad, men det skal kjøres på samme måte som i dag, men mer kompakt. Trening og kvalifisering kjøres kl 13:00 samme dag og vil være åpent for publikum. 15 kjørere + wildcard, 20 heat, 2 semifinaler og 1 finale slik som i dag.
FIM Speedway of Nations (SON) skal kjøres som i dag men med en liten endring. 14 land + 1 vertsnasjon, 2 seniorer + 1 U21 per lag, 1 helg i på en arena i slutten av juli hvert år. 
FIM Speedway World Cup (SWC) kommer tilbake! Skal kjøres hvert 3. år. 8 land + 1 vertsnasjon, 4 seniorer + 1 U21 per lag, 1 helg i på en arena i slutten av juli hvert år. Oppstart 2023.
FIM Speedway Grand Prix 2 (SGP2) er gamle U21 VM. Skal kjøres 3 ganger i året på samme arena som SGP, men på fredagen før SGP.
FIM Speedway Grand Prix 3 (SGP3) er U16. Dette skal kjøres 1 gang i året, men på en fredag dagen før SGP.
FIM Speedway Grand Prix 4 (SGP4) blir en utviklingsklasse på grasrotnivå i klubbene nasjonalt. De aller beste av de yngste 10 - 15 år skal kjøre et stevne i World Cup format. Syklene blir standardiserte og er under utvikling og testing nå. Dette skjer tidligst 2023.

Det går en rød tråd igjennom planene med å kjøre SGP2, SGP3 og SGP4 dagen før en SGP runde, nemlig å utvikle og forberede de yngste utøverne slik det har blitt gjort i MotoGP i alle år. Sørge for at de yngre utøverne lærer å tenke profesjonelt fra de står opp til de legger seg hver dag, hele året. Disse unge utøverne kjører sitt stevne fredagskvelden, men må også være med på opplegget som skjer på lørdagen.
Image

Tony Rickardsson er ambassadør
Seks ganger individuell SGP verdensmester Tony Rickardsson er tilbake som ambassadør for Speedway Grand Prix. Hans viktigste område har i lengre tid vært og vil fortsette å være SGP4. Han står sentralt i utviklingen av de nye standardiserte barnesyklene som etter planen kommer i 2023. SGP4 skal være en lavkostnadsklasse hvor også sykler blir solgt komplett og klare til bruk fra første dag. Perfekt for nye famlilier som vil inn i speedway-sporten. Motorstørrelse, drivstoff og lignende spørsmål vil vi får svar på tidligst i 2023.
Image
Tony Rickardsson - Ambassadør for SGP


Skal norske TV-seere få se alt dette?

Ja!
Alle SGP runder med benevnelser, samt SON og SWC skal direktesendes globalt igjennom Discovery+ og/eller Eurosport, også i Norge. Discovery Networks i Norge er allerede i gang med forberedelsene for å gi publikum den beste opplevelsen. I de land der Discovery Networks ikke har markedsandeler, vil de selge rettigheter til lokale TV kanaler. 
Frustrasjonens tid er endelig over for norske speedway-fans. Endelig kan man ha en TV-pakke som gir all Speedway VM. 

Norge har en rekke U21 og U16 utøvere som kan være interessante for å kjøre SGP2 og SGP3 kvalifisering 2022 og i årene som kommer. Den endelige nominasjonen fra NMF vil komme på et senere tidspunkt.

Image
SGP, SGP2, SGP3 og SON kalenderen for 2022. Sendes direkte på Discovery+ i Norge hele 2022.
Image
De nye SGP depot boksene for 2022 - Et nivå opp fra tidligere. 


Bilder: Discovery Sport Events pressepakke - fimspeedway.com

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.