NR. 4 I VERDEN POLLESTAD KJØRER SGP2 FREDAG

NR. 4 I VERDEN POLLESTAD KJØRER SGP2 FREDAG

Nok en helg med FIM SGP2 og FIM Speedway Grand Prix står for tur. Alt ser du direkte på discovery+. Linker i bunn av artikkelen.

SGP2 no. 4 i verden
På historiske Marketa stadion i Praha 2. juni kunne vi for første gang i historien se en ung nordmann i finalen under SGP2. Men det var et problem! Mathias Pollestad (18) stilte ikke med det beste utstyret som de andre og en liten selvforskyldt feil bidro til en dårlig start i finalen og 4. plass i finalen.

- Jeg er veldig fornøyd med kvelden, men i finalen satt eksospotta fast i bakken, så det ødela starten totalt. En dum feil av meg men jeg lærer hele tiden, sa Pollestad etter finalen til SpeedwayNorge.no. Les hele artikkelen etter Praha her.

BIDRA TIL DRIFTEN AV SPEEDWAYNORGE.NO

Image

Runde 2 på hjemmebane i Polen

Den nybakte Nordiske U19 mesteren og U19 EM finalisten Pollestad, som er inne i sesong 2 med den polske proffklubben Stal Gorzow kjører på hjemmebane fredag kveld. Runde 2 av totalt 3 VM runder i SGP2 dette året.

- Det blir godt å kjøre her hjemme i Gorzow. Banen er god, men den han være litt spøkefull innimellom. Som de fleste polske banene, så kan de endres lett mellom hver sloddig og oppsettet på sykkelen man har planlagt kan plutselig være verdiløst. Da må vi i teamet mitt tenke nytt veldig raskt. Denne utfordringen trigger meg. Det gleder meg også at så mange nordmenn er på vei til Gorzow denne helgen. De vil bli tatt godt i mot av polske speedway-fans, fortalte Pollestad til SpeedwayNorge.no på onsdag kveld. 

SGP2 heatskjema
Det internasjonale motorsykkelforbundet FIM har trukket startrekkefølgen og publisert heatskjemaet for SGP2 Gorzow, Polen. Skjemaet finner du her.

Runde 5 av Speedway Grand Prix lørdag
Etter seieren i Teterow for 14 dager siden økte polske Bartek Zmarzlik ledelsen i Speedway Grand Prix. Zmarzlik har 70 poeng og leder med 12 poeng til australske Jack Holder, som har 58 poeng, og med 16 poeng til australske Jason Doyle som har 54 poeng. 

Dansk seier i 2022
Danske Anders Thomsen vant sin første Speedway GP runde i fjor i Gorzow, som også er hans hjemmebane sammen med Pollestad. 

- Det var en fantastisk følelse å vinne i Gorzow i fjor! Vi lader opp og gjør oss klare for en festaften på lørdag. Det gleder meg at min lag-kamerat Pollestad har gjort det så godt i SGP2. Jeg har stor støtte fra norske speedway-fans, som jeg utrolig takknemlig for, sier Thomsen.
Image
Pollestad under treningen i Praha i Mai.
Foto: Jarek Pabijan
Spennende Grand Prix helg
- At rettighetshaverene av FIM Speedway GP, Warner Bros. Discovery har lagt SGP2 og Speedway GP til samme helg på samme arena er helt fantastisk! Det gir et løft til SGP2 helt klart! Tidligere Formel 1 stjerne Mark Webber som elsker speedway, fortalte til Eurosport at speedway har blitt mye hardere og mer profesjonelt bare de 10 siste årene.
I SGP2 fredag trenger Pollestad å jobbe smart. Det har blitt kjent at Baretk Zmarzlik hjelper SGP2 lederen Mateusz Cierniak. noe vi så tydelig under SGP2 runden i Praha. Vi skal huske at Zmarzlik er oppvokst på denne manen i Gorzow, så hans kunnskap er unik. Der i mot så er det en stadion der mirakler skjer hele tiden.
På lørdag blir det spennede. Zmarzlik på hjemmebane, men det er også Thomsen og Vaculik. Vi har jokere som Madsen og Bewley som kan lage kok for VM lederen. Dette er så spennende, avslutter Eurosport-kommentator Henrik Bauer Hansen.

Linker til sendingene hos Discovery+

Fredag
18:55 - SGP2 - Se direkte her. (Her kjører Pollestad)

Lørdag
12:55 - Kvalifisering SGP - Se direkte her.
18:30 - Speedway Grand Prix - Se direkte her.
Image
Bli med på festen! Del dine bilder og videoer i vår offisielle Speedway Norge fangruppe  - @groups/speedwaynorge

OFFISIELLE SPEEDWAY NORGE SOSIALEMEDIER
Facebook side - @speedwaynorge
Facebook gruppe - @groups/speedwaynorge
Instagram - @speedwaynorge


Kilde: Mathias Pollestad Racing/Anders Thomsen Racing/FIMSpeedway.com
Foto: Intera.pl/Jarek Pabijan

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.