NORSKE FØRERE I UTENLANDSKE LIGAER

NORSKE FØRERE I UTENLANDSKE LIGAER

Det satses hardt i det norske speedwaymiljøet og flere av de beste norske førerne har fått flotte kontrakter i utenlandske klubber denne sesongen. Her er de vi har fått med oss så langt.

Espen Sola og Glenn Moi skal kjøre i Brovst i Danmark. De danske klubbene har ofte et lag både Superligaen og 1.divisjon, og førerne som er tilknyttet klubben slåss om plasser på begge lagene i begge ligaer. Sola har egentlig kontrakt med Outrup men har så langt vært utlånt til Brovst.

Lasse Fredriksen skal endelig forsøke seg i Championship i England etter å ha vært ønsket av Edinburgh Monarchs i flere år. I tillegg skal Lasse kjøre for Team Fjelsted i Danmark, og Valsarna i Allsvenskan i Sverige.

Mathias Pollestad har fått kontrakt med en av verdens største speedwayklubber, Stal Gorzow i Polen. Her skal han i utgangspunktet delta i den nye U-24 ligaen som starter 26.04, men han er også med og slåss om en plass på laget i Ekstraliga, der Gorzow er en av favorittene til å vinne. I Danmark har han kontrakt med Outrup.

Rune Holta skal i år kjøre for SpecHouse PSŻ Poznań i polsk 2.div. Klubben satser stort på opprykk og har knyttet seg til flere gode førerer, blant annet U-19 Europamesteren fra i fjor, Francis Gusts fra Latvia.


Bilde: Jan Ueland, Elgane MK

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2024 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.