NORGE TIL EM FINALE

NORGE TIL EM FINALE

Norge ble nummer tre i semifinalen i Europamesterskapet for par i Frankrike i helgen, og kvalifiserte seg dermed til finalen i mesterskapet.

Norges par bestod av jærbuene Glenn Moi og Lasse Fredriksen og på en perfekt preparert bane i den lille byen Macon sydøst i Frankrike, gikk de uredde til verks og tok ganske overraskende kommandoen i stevnet fra start.

Allerede i det første heatet møtte de hjemmelaget fra Frankrike, men de norske gutta viste ingen respekt og vant heatet med maksimum score, 5-1. I det andre heatet møtte de en ensom Mika Meijer fra Nederland, som førte de nederlandske fargene alene da parkompisen hans aldri dukket opp i Macon. Moi, vant sitt andre heat på rad, mens Fredriksen fikk litt problemer med tenningsanlegget på sykkelen og måtte ta til takke med tredjeplass. Allikevel 4-2 til Norge som etter to heat dermed ledet stevnet på 9 poeng, foran Sverige på 8 og England med 7.

I det tredje heatet var det dags for skikkelig motstand da forhåndsfavorittene fra Sverige var motstander, men etter en hard kamp i teten var det igjen Moi som gikk av med seieren foran svenskene Victor Palovaaraa og Mathias Thörnblom. Fredriksen endte sist og dermed 3-3 og uavgjort mellom de to nordiske nasjonene. Norge beholdt dermed ledelsen sammenlagt med 12 poeng mot Sverige og Englands 11.

Før det fjerde heatet var det klart at dersom Norge kunne få ett godt resultat mot Italia ville en finaleplass være mer eller mindre sikret allerede før det siste heatet. Italieneren Paco Castagna tok starten i heatet, tett fulgt av Moi, med Daniele Tessari på tredjeplass. Fredriksen kom dårlig ut fra start, men iherdig kjemping på ytteren så ham passere Tessari i den tredje runden og sikre finaleplassen for Norge! 

Før det siste heatet mot England var dermed alt klart, men dersom gutta kunne slå engelskmennene med 5-1 ville Norge vinne sammenlagt. Heatet mot England ble dermed en ren finale, hvor Tom Brennan var kompromissløs fra start og fløy avgårde. Bak ham hadde Moi en episk kamp mot veteranen Chris Harris, men etter to runder var det slutt for jærbuen og han måtte ned i grusen. Fredriksen kjempet ihverdig mot Harris de siste to rundene men kunne ikke passere ringreven og England vant dermed siste heatet 5-1 og stevnet sammenlagt med 21 poeng. Sverige endte på andreplass med 20 poeng mens Norge ble nummer tre med 16 poeng.

Finalen i Europamesteskapet for par går i Slangerup i Danmark den 27.08.

Speedwaynorge.no gratulerer gutta med en finfin finaleplass!


Kilde: fim-europe.com

Bilde: FIM Europe

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.