MATHIAS POLLESTAD KLAR FOR SGP2

MATHIAS POLLESTAD KLAR FOR SGP2

Lørdag 20. Mai kjørte Mathias Pollestad (18) fra Jæren kvalifisering til FIM Speedway Grand Prix 2 (SGP2) i Vojens, Danmark. Pollestad var med i kampen om kvalifiseringsplassene gjennom hele stevnet, men etter omkjøringsheat på slutten, endte han på en 5. plass, akkurat utenfor topp 4 som ble kvalifisert direkte til 2023 SGP2. 

- En sur plassering, men jeg fortsette bare å se fremover og jobbe hardere med de tingene jeg feiler på, sa Pollestad til SpeedweayNorge.no samme kveld etter stevnet.

Se hele SGP2 kvalifiseringen fra Vojens i reprise her.

Tildelt permanent wildcard for SGP2
På onsdag kom nyheten på FIMSpeedway.com om at Mathias Pollestad var blitt tildelt et permanent wildcard for SGP2 sesongen 2023. Det er 29 år siden en nordmann sist kjørte U-21 VM og første gang i historien Norge har en deltager i SGP2 serien. Rune Holta var siste nordmann til å kjøre U-21 VM. Holta tok VM bronse i 1993, og sølv i 1994.

Det er ingen som er automatisk kvalifisert til SGP2, alle må gjennom kvalifiseringrunder hvor de 12 beste førerne får automatisk plass. I tillegg tildeler FIM tre permanente wildcards, samt gir en fører per runde et engangs wildcard for hvert stevne i finaleserien.

Ydmyk Pollestad med klart fokus
Vi møtte Pollestad dagen etter uttaket til SGP2 i Gorzow.

- Jeg er ydmyk og glad for denne unike muligheten. Det er tydelig at FIM følger med på hva vi yngre gjør og hvilket arbeid vi legger ned i denne sporten, forteller Pollestad. 

Pollestad har en liten håndskade etter tirsdagens match i U-24 Ekstraliga er, men har ikke mistet fokuset framover.

- Det er klart at det er ting jeg må forbedre. Det gjelder forsåvidt for alle som driver med idrett. Førstkommende mandag er jeg på sykkelen igjen og da fortsetter jobben for å bli enda bedre. Jeg har et flott team rundt meg her i Gorzow og jeg er evig takknemlig for mulighetene Stal Gorzow har gitt meg, både på og utenfor banen, avslutter Pollestad, som ser fram til at en av rundene blir arrangert på hans egen hjemmebane i Gorzow.

Image
Mathias Pollestad, her sammen med Tyske Celina Liebmann i Gorzow denne uken. Photo: Stal Gorzow.


Bidra til norsk folkefest under SGP2
SGP2 kjøres over tre runder og SpeedwayNorge.no oppfordrer alle med mulighet til å delta på festen på de ulike stadionene med store norske flagg! SGP2 kjøres dagen før SGP1 rundene i samme by, så her har man muligheten til å få med seg ekstremt mye kvalitetsspeedway på en og samme helg. I tillegg blir alt direktesendt på TV med flere millioner TV seere verden over i regi av Warner Bros. Sports. 

SGP2 rundene 2023
Runde 1 - Praha, Tsjekkia - Fredag 2. Juni

Runde 2 - Gorzow, Polen - Fredag 23. Juni

Runde 3 - Vojens, Danmark - Fredag 15. September.

Billetter og oversikt finner du her.

SGP2 sendes direkte på Discovery+ i Norge.


Foto: Stal Gorzow
Kilde: FIMSpeedway.com/Mathias Pollestad

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.