LASSE FREDRIKSEN ER SULTEN PÅ SUKSESS

LASSE FREDRIKSEN ER SULTEN PÅ SUKSESS

Lasse Madland Fredriksen (23) fra Elgane Motorsykkelklubb i Norsk Speedway liga håper dette året etterhvert vil bli bedre enn fjorårets "lock-down"-sesong.

Gode støttespillere
- Målsettingen min for i år er å få kjøre så mye som mulig og ta igjen tapt kjøring fra i fjor. Utover dette vil jeg ta ting steg for steg og håper å få kjøre fast på mine lag i Valsarna Hagfors i Sverige og Holsted i Danmark, sier Lasse. Jeg satser også på å få kjørt internasjonale kvalifiseringsrunder i VM og EM og at jeg kan gjøre det bra der, fortsetter han optimistisk. Lasse hadde også kontrakt med Edinburgh Monarcs for 2021 sesongen, men drømmen om å kjøre i den engelske ligaen forsvant da han han på grunn av Brexit fikk problemer med å få arbeidsvisa i landet.

- Ja, dessverre gikk kontrakten i England i vasken, men håpet er å få sjansen ved en senere anledning, sier han litt trist.

Lasse er oppvokst på Varhaug på Jæren noe som gjorde at veien var kort til Elgane Motorstadion, og allerede som 6 åring satt han på sin første speedwaysykkel. Foruten hjelp fra sin nærmeste familie, er det et par andre vestlendinger som har betydd mye for karrieren hans.

-  Jeg har vært veldig heldig og fått mye hjelp av Mikke Bjerk og Arnt Førland, både ved å studere hvordan de trakterer en speedwaysykkel og å lytte til hva de har å si. Begge disse har lange karrierer bak seg på speedwaysykkelen og de har gitt meg uvurderlige tips. Ellers følger jeg med så godt jeg kan på hva Rune Holta foretar seg i Polen, forteller Lasse. 

Image
Lasse Fredriksen


Utstyr og meritter
Lasse kjører med FGR motorer utviklet av Flemming Graversen i Danmark, mens Brian Karger er hans motortrimmer. Begge disse har vært i gamet i en mannsalder, godt kjente i det internasjonale miljøet, og lager motorer til flere av de største stjernene i sporten.

Lasse har allerede flere titler å se tilbake på. Han ble nummer tre i lag-VM mens han kjørt 85ccm, og på 500 ccm er han Norgesmester individuelt i 2018, samt Norgesmester for både par og lag. I 2016 tok han bronse i Nordisk U21, og ble nummer nr 4 i samme konkurranse i 2018. Han har også rukket å delta i to U21 EM finaler. 

Når starter sesongen for din del?


- Den er litt på stand by for øyeblikket da jeg venter på svar hvordan ting vil bli kjørt i Sverige. Planen er å starte Allsvenskan (nivå 2), i begynnelsen av Mai, sier Lasse.

Bedre arrangementer i Norge
Som alle de andre norske speedway kjørererne, så har Lasse klare synspunkter på hvordan han ønsker at norsk speedway skal utvikle seg.

-  Det må mer presseoppslag til og det må skrives i media når noen gjør seg bemerket internasjonalt. Ellers kan arrangementene her hjemme gjøres mer profesjonelle og ikke minst mer effektive. Først da vil vi kunne få inn mer publikum og liv, mener Lasse, som så mange ønsker sporten opp og fram i lyset.

Drømmenes teater
Sitatet er hentet fra fotballens indre gemakker, men også Lasse har sin drømmer om en karriere med slepesko og speedwaykjøring på toppnivå.

- Først og fremst å kunne leve av idretten og gjøre det jeg elsker, og deretter være med å kjempe i verdenstoppen. 

- Det beste med speedway er adrenalinrushet og følelsen ved å vinne, det er ikke mye som slår det, avslutter han med et smil.


Foto: Privat.

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.