KLIPPER MØTER IDOLET I SPEEDWAY NM

KLIPPER MØTER IDOLET I SPEEDWAY NM
2023 EM U19 deltageren og Norske Speedway Liga kjøreren fra NMK Drammen Magnus Klipper (16) gjør i disse dager de siste forberedelsene foran Speedway NM finalen på By Speedwaybane på lørdag. 

- Det er hektiske dager i verkstedet. Under sist runde av Norsk Speedway Liga på Lunner Speedwaybane krasjet jeg og dermed skadet den ene sykkelen min. Det tok litt tid, men nå har vi fått tak i delene og syklene er i ferd med å bli klare, forteller Klipper, som er veldig fokusert og reflektert på telefon med SpeedwayNorge.no

Møter idolet i Speedway NM finalen
Å møte et idol til start i speedway er ikke alltid lett. Problemet for Klipper var bare at han var yngre og kjørte i feil klasse, men endelig kommer hans drøm i oppfyllelse: Å  stille til start mot sin egen fetter Kenneth Klipper Smith (29). Og det i en Speedway NM finale.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse for meg! Han er mitt idol og han har lært meg mye igjennom årene. Så det og kunne stille til start mot Kenneth blir kult. Vi har aldri hatt sjanse til å konkurrere sammen, siden han la opp før jeg gikk over til 500cc i fjor. Vi har vel trent på samme bane i Kristiansand og Oslo en gang, sier Klipper.  


DONER VIA VIPPS TIL SPEEDWAY NORGE

Image

EM U19 deltagelsen
Klipper har kun kjørt i Norge denne sesongen, men er fast bestemt på å få mer kjøring i utlandet neste år. Han fikk også tildelt en reserveplass til EM U19 semifinale 1 som ble kjørt på Elgane Motorstadion 10. Juni, men denne reserveplassen ble tilslutt en permanent plass i stevnet. 

- Det var fantastisk å få sjansen til å kjenne på nivået til EM U19. Det endte med 14. plass, men kunnskapen jeg fikk bare ved å være der var enestående. Det er vanskelig å sette ord på, man må oppleve det som utøver. Jeg vil takke NMF for tilliten, sier Klipper. 

Fikk bistand fra svensk elite
Da Klipper kjørte 85cc for Vetlanda i Sverige, fikk han en motiverende opplevelse under en treningssamling foran sesongstarten. Det de trodde var tilskuere til deres trening ble til noe helt annet.

- I Vetlanda var det samling for både hovedlaget i Bauhaus Elitserien og laget 85cc serien. Det som overrasket meg og mine lagkamerater var at mens vi trente, så kom hele hovedlaget bort til banen vår, som ligger på utsiden av 500cc banen. Vi tenkte at de skulle bare se på oss, men der tok vi feil. Hele laget gav oss personlige råd med alt fra starter, svingteknikk m.m. Stjernene Victor Palovaara og Filip Hjelmland gav meg mange personlige råd, som gjorde en vanlig vårsamling til noe helt unikt. Vi hadde en tro at topplaget ikke brydde seg om oss i den minste klassen, men der tok vi virkelig feil, forteller Klipper, som mener det er viktig å se de som kommer etter og hjelpe de opp i sin klasse.
Image
F.v.: Magnus Klipper, Jørgen Lystad og Mathias Pollestad. EM U19 SF1 på Elgane 10. Juni 2023.
Følger andre utøvers ønsker om mer stevner i Norge
Gjennom de siste årene har SpeedwayNorge.no skrevet om oppropet fra de norske speedwaykjørerne om flere stevner i Norge. Klipper følger også den trenden.

- Denne sesongen har jeg kun kjørt hjemme i Norsk Speedway Liga, men jeg skulle ønske det var dobbelt så mange runder av serien, slik at vi fikk et mer normalt antall stevner i sesongen totalt sett i Norge. Å gi mer stevner til norske utøvere vil gi bedre konkurranseutvikling. Det ser vi jo i utlandet, men dette er andres avgjørelse, avslutter Klipper. 


OFFISIELLE SPEEDWAY NORGE SOSIALEMEDIER
Facebook side - @speedwaynorge
Facebook gruppe - @groups/speedwaynorge
Instagram - @speedwaynorge

Foto: Frank Jensen, Flying Colibri
Kilde: Magnus Klipper Speedway Team

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.