ICE SPEEDWAY EM FINALE

ICE SPEEDWAY EM FINALE

Selv om vinteren går mot slutten og vi venter utålmodig på at speedwaysesongen skal starte, så skjer det ting på Ice Speedway fronten. 

I Norge har Jo Sætre fra Brummunddal i en årrekke vært den eneste føreren som har deltatt i internasjonale konkurranser med det norske flagget på brystet.
 
EM finale
Denne helgen går EM finalen i Ice Speedway av stabelen over to dager i polske Sanok. Jo Sætre kjører med startnummer 10 begge dager og møter førere fra 9 andre nasjoner i finalen.

Ice Speedway har i veldig mange år vært dominert av russiske førere, men på grunn av krigen i Ukraina er alle russerne utestengt fra å delta i internasjonale konkurranser. Dette åpner selvfølgelig for andre førere, og det knyttes stor interesse til hvem som kan hevde seg i EM finalen. 

Evigunge Franz Zorn må finne seg i å være blant favorittene. Den 52 år gamle Østerrikeren har i mange år hevdet seg i toppen av VM, med en andreplass i år 2000, og bronsemedaljer i 2008 og 2009. Han har også vunnet EM flere ganger.

Sammen med Zorn er også Lukas Hutla fra Tsjekkia og Harald Simon fra Østerrike, som ble henholdsvis nummer 4 og 5 i VM i 2022, blant favorittene, men også svenske Jimmy Olsèn og tyskeren Luca Bauer bør kunne komme langt opp på resultatlistene. 

Jo Sætre har hatt en fin sesong så langt, og etter en 13 plass i VM kvalifiseringsrunde i Sverige i januar, har han fått ett av fire wildcard til VM finalen som går av stabelen i Inzel i Tyskland, 18 og 19. mars.

Men først er det EM finale, og løpene i Sanok går av stabelen 25.02 og 26.02, og starter kl. 14.00 begge dager. 

Startliste
1. Max Koivula, Finland
2. Michael Knapp, Polen
3. Benedikt Monn, Tyskland
4. Luca Bauer, Tyskland
5. Lukas Hutla, Tsjekkia
6. Dennis Andersson, Sverige
7. Sebatian Reitsma, Nederland
8. Jimmy Olsèn, Sverige
9. Franz Zorn, Østerrike
10. Jo Sætre, Norge
11. Tomi Norola, Finland
12. Jan Klatovsky, Tsjekkia
13. Niek Schap, Nederland
14. Jimmy Hörnell, Sverige
15. Harald Simon, Østerrike
16. Marc Geyer, Nederland
R17. Andrej Divis, Tsjekkia
R18. Markus Jell, Nederland 

Kilde: FIM Icespeedway
Foto: Anatoly Ermolenko

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.