FREDRIKSENS DRØMMEUKE

FREDRIKSENS DRØMMEUKE

Sesongen går mot slutten og det har begynt å dra seg til med Play-off i det forskjellige ligaene rundt omkring i Europa.

Lasse Fredriksen deltar i to av disse ligaene og har hatt en hektisk uke på speedwaysykkelen med fire løp på like mange dager, men for en uke det har vært for rogalendingen!

Onsdag og torsdag var det Play-Off finale i Allsvenskan i Sverige, der klubben hans, Valsarna, møtte Vargarna fra Norrköping over to matcher. På blokka lå opprykk til Eliteserien i Sverige og tittelen vinner av Allsvenskan 2022.
Den første matchen gikk forrige onsdag på bortebane i Norrköping, og ble rene nedsablingen av motstanderne. Valsarna vant hele 39-51 og hadde dermed allerede 1,5 hånd på trofeet. Fredriksen var sterkt delaktig i seiren og kjørte inn 6+2 poeng for Valsarna. 

Torsdagens returmatch på hjemmebanen Tallhult i Hagfors ble dermed rene paradematchen for Valsarna, og de stoppet ikke før også denne matchen var vunnet med over 50 poeng, 57-33. Fredriksen kjørte inn årsbeste med 9+5 poeng, og etter seieren var det duket for feiring og fyrverkeri.

Sammenlagt vant dermed Valsarna overlegent 108-76 og Fredriksens lag ble dermed kåret til vinnere av Allsvenskan 2022. Så gjenstår det å se om Valsarna ønsker å ta det økonomiske og sportslige løftet det er å delta i Eliteserien 2023. Nå har de ihvertfall muligheten!

Resultater fra matchene i Sverige finnes her

Fredriksen hadde allikevel ikke tid til å hvile på laurbærene, allerede fredag stod han igjen på startstreken, denne gangen i den første kvartfinalen i Championship Play-off på hjemmebane i Edinburgh i Skottland mot Redcar Bears fra Middlesbrough.
Også her ble det storeslem og Edinburgh Monarchs stoppet ikke før det stod 54-36 i deres favør, i en match der Fredriksen bidro med 5 poeng, inkludert en heatseier i heat 8.

I England er det en stor fordel med hjemmebane, og man kan ganske ofte se lag kjøre dårlig på bortebane for deretter å knuse all motstand på hjemmebane. Det var derfor knyttet stor spenning til hva Redcar Bears kunne få til i lørdagens returmatch i Middlesbrough.
Det ble en jevn match, men selv om Redcar Bears vant med 49-41 til slutt var det langt fra nok til å vinne sammenlagt og Edinburgh Monarchs er dermed klar for semifinalen i Championship i England.

Fredriksen hadde en god dag også på bortebane med 5+3 poeng, noe som kunne vært enda bedre hadde han ikke blitt uforklarlig utelukket i sitt siste heat etter å ha blitt nedkjørt av Redcars Charles Wright i første sving i heat 11. Dommerne i England virker å være ganske så hissige på "utelukkelsesknappen" der man heller kunne ha valgt alle fire tilbake etter krasj i første sving, såkalt "first-bend-bunching". Det er andre gang Fredriksen er blitt utelukket i tvilsvarende episoder denne sesongen.

Dette er andre gangen på kort tid at Edinburgh Monarchs slår Redcar Bears ut av en konkurranse. Også tidligere i måneden måte bjørnene fra Middlesbrough dra slukøret hjem etter å ha blitt slått ut av Knock-Out cupen i England.

Resultater fra begge Fredriksens Championship kvartfinalematcher i England finnes her

Så etter fire løp på like mange dager kan Lasse Fredriksen si seg veldig fornøyd med innsatsen. Nå venter semifinaler i Championship Play-off mot Leicester Lions den 23 og 24.09.


Kilde: britishspeedway.co.uksvemo.se
Bilde: Eurosport/Discovery+

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.