ESPEN SOLA SIGNERTE FOR CZESTOCHOWA

ESPEN SOLA SIGNERTE FOR CZESTOCHOWA

Poengbeste norske under Speedway of Nations semifinalen på torsdag, Espen Sola (19) signerte tidligere denne uken kontrakt med den polske eliteklubben Wlokniarz Czestochowa, som kjører i PGE Ekstraliga samt U24 Ekstraliga. Sola kjører allerede for Outrup i Danmark samt Elgane i Norge.

Kontrakten som gjelder ut 2026 går i hovedtrekk ut på at Espen skal kjøre og utvikle seg i deres U24 lag, men det er også en utlåns klausul i kontrakten som gjør at Espen kan bli utleid til andre klubber som kjører i andre divisjoner i Polen, noe som er veldig positivt. 

Dette er den andre nordmannen som signerer en slik kontrakt i Polen. Norge har allerede Mathias Pollestad (17) som nå er inne i sin første sesong for Stal Gorzow i U24 Ekstraliga av sin 2 års kontrakt der. 

Det polske forbundet PZM sammen med Ekstraliga-firmaet kom med en ny regel i PGE Ekstraliga hvor alle lag forpliktet seg til å lage egne U24 lag, nettopp for å utvikle fremtidens talenter nasjonalt, men også internasjonalt. Disse matchene vises ikke på TV og kjøres på tirsdager hovedsaklig. 

Bilde: Team Sola

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.