DANSKE VANT NM-FINALEN

DANSKE VANT NM-FINALEN

Det ble dansk seier i en dramatisk NM finale i Skien på lørdag.

Etter at Motorsportsforbundet har åpnet opp for at utenlandske førere kan delta i NM-finalen individuelt, var det både svenske og danske førere til start på Geiteryggen, og det var til slutt Tim Sørensen fra Outrup som ble en suveren vinner.

Sørensen vant alle sine heat fra start til mål og var i realiteten aldri truet på sin vei til tittelen. Til tider viste han speedwaykjørsel av høy klasse, og han satte også ny banerekord to ganger i løpet av stevnet.

Bak Sørensen ble det tett, men til slutt var det Glenn Moi fra Elgane som tok andreplassen, med Truls Kamhaug fra Oslo på tredje. Disse to var også involvert i en voldsom krasj i det siste innledende heatet, der sammenstøtet med gjerdet var så hardt at det knakk og måtte repareres før semifinalene. Førerne var ganske mørbanka, men de kom seg begge opp på sykkelen igjen.

I den første semifinalen vant Sørensen som han ville og han fikk med seg Ludvig Hamrin fra Sverige til finalen, mens landsmannen Aleksander Sundkvist og debutanten Jørgen Lystad fra Mjøsa ble slått ut. I den andre semifinalen trakk Moi det lengste strået foran Kamhaug, mens Espen Sola fra Elgane og Emil Rindal fra Mjøsa ble slått ut.

I finalen hadde Moi en veldig god start, men Sørensen klarte allikevel komme seg foran på bakre langside og cruiset deretter inn til seier.

Grenland SMK gjennomførte et prikkfritt arrangement i bakende hete, der banen måtte vannes ofte for å tåle varmen.


Bilde: Jan Ueland, Elgane MK

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.