BARNAS SPEEDWAYDAG PÅ GEITERYGGEN

BARNAS SPEEDWAYDAG PÅ GEITERYGGEN

Grenland Speedway arrangerte 10 års jubileum med Barnas Speedwaydag på Geiteryggen lørdag 24 september.

I årets arrangement deltok 16 utøvere fra 4 forskjellige klubber i Norge; Grenland, Oslo, Mjøsa og Elgane.

Årets startfelt var jevnt fordelt på 50cc klassen og 85cc klassen, der yngste utøver var 5 år og eldstemann var 14 år.

Denne gjengen ga et forrykende show i høstsola på Geiteryggen, hvor Grenlands Ruben Jensen ikke lot seg plukke på og kjørte inn til bare heatseire i 85cc klassen.

Men arrangementet dreier seg først og fremst ikke om heder og poeng. Det viktigste formålet for arrangementet er mestringfølelse, og vissheten om at man er med på noe gøy. Barnas Speedwaydag er et breddearrangement hvor målet er at alle skal kunne delta. Derfor er det også blitt slik at ganske mange av dagens norske speedway førere faktisk har debutert i konkurranse på Barnas Speedwaydag i løpet av de 10 årene dette har blir arrangert.

Tre av utøverne fra det første stevnet for 10 år siden var faktisk med i år også men da som funksjonærer, Thomas på 19 år var Start Marshall, mens Bjørn-Olav på 18 år og Kristin på 16 år stilte som flaggvakter, noe som vitner om et kvalitetsarrangement som sørger for mange og gode minner for de som deltar.

Flere av utøverne utbasunerte at de ønsker å komme tilbake neste år, etter at dagens kjøring var i havn.

Grenland speedway satser på å arrangere Barnas Speedwaydag for 11 gang neste sesong, men det er noen mørke skyer i horisonten. Kommuneplanleggere sitter i disse dager og jobber med en ny reguleringsplan hvor de tre idrettsanleggene på Geiteryggen er tenkt regulert bort til næring. Så får vi absolutt håpe at noe sånt ikke skjer og at også kommunepolitikere ser verdien i at Norges eldste speedwayanlegg fremdeles kan ta imot norske barn og ungdom som elsker fart og spenning.


Kilde: Grenland Speedway
Bilde: Grenland Speedway

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.