SPEEDWAY ÅRET 2023

SPEEDWAY ÅRET 2023
2023 har vært et godt år for norsk speedway. Norge har blitt representert en rekke ganger internasjonalt og høstet medaljer. U19 Nordisk individuelt gull og U19 EM individuelt bronse for å nevne noe. Vi tar for oss de topp 5 norske i 2023. 

DONER VIA VIPPS TIL SPEEDWAY NORGE

Image
Truls Kamhaug
Truls har kjørt for Oslo Motorsportklubb i Norsk Speedway Liga, for Solkatterna i Karlstad i Allsvenskan og for Indianerna i Kumla i svensk 1. divisjon. Han har representert Norge i EM par sammen med Glenn Moi.

Truls ble Norgesmester par med Benny Johansson. Tok NM Sølv i NM Individuelt og NM lag for Oslo Motorpsortklubb. 

I 2024 skal Truls kjøre for de samme klubbene som i 2023. 

Lasse Fredriksen
Lasse har ikke kjørt i Norge i år, men har levert sterkt i Skottland der han har kjørt for Edninbrugh Monanrchs i den britiske serien Championship. Han har også kjørt for Valsarna i Hagfors i Allsvenskan. 

For Monarchs kom laget til kvartfinalen i sluttspillet. I allsvenskan tok Valsarna brosne. Lasse ble årets kjører i Edinburgh Monarchs 2023.

I 2024 har lasse skrevet kontrakt for Valsarna, men i Storbritannia er det ikke avklart noe lag enda. 

Lasse ble også far til Linus i januar.
Image
Mathias Pollestad og Lasse Fredriksen.

Glenn Moi
Glenn har kjørt for Elgane i Norsk Speedway Liga, Brovst i dansk 1. divisjon og Valsarna i Allsvenskan. Han har også representert Norge individuelt i EM kvalifikasjon, Speedway Grand Prix kvalifikasjon, samt EM par kvalifikasjon med Truls Kamhaug.

Glenn ble Norgesmester individuelt. Sølv i NM par med Emil Millberg. Elgane kjørte inn til bronse i NM lag og ble også liga mestre 2023. For Brovst ble det bronse i ligaen. 
Han har også kjørt mange åpne løp over hele Europa denne sesongen.

I 2024 har Glenn fortsatt kontrakt med båre Elgane i Norge og Valsarna i Sverige, men har også fått en kontrakt med Pila i polsk 2. divisjon.
Image
Espen Sola
 
Espen Sola
Espen har kjørt for Elgane i Norsk Speedway Liga, Czestochowa i polsk U24 Ekstraliga og har også blitt utleid til Opole i polsk 2. divisjon. Han ble skadet under NM 1. Juli, som ødela mye av sesongen.

I Norgesmesterksapet individuelt ble han nummer 4 etter en krasj i finalen. I Polen ble U24 laget i Czestochowa nummer 7. Opole ble nummer 4 i 2. divisjon.

I 2024 har Espen fortsatt kontrakt med Czestochowa, men andre kontrakter er ikke offentlig enda.

Mathias Pollestad
Mathias har representert Norge i FIM Speedway Grand Prix 2 (SGP2), i U19 EM individuelt og par. Han har også kjørt for Njudungarna i allsvenskan, U24 Ekstraliga og PGE Ekstraliga, begge sistnevnte i Polen for laget Stal Gorzow. Mathias har kul kjørt en gang i Norge og det var under U19 EM kval/Nordisk mesterskap finalen på Elgane 10. Juni.

I SGP2 ble det 6. plass totalt etter 3 VM runder, men ble nummer 4 i Praha under den første runden. Han ble U19 individuell Nordisk mester samt U19 EM par mester. Han tok bronse i U19 EM individuelt. I allsvenskan ble de gull med Njudungarna og gull i U24 Ekstraliga med Stal Gorzow. I PGE Ekstraliga endte laget på 5. plass.

I 2024 har Mathias gått opp et nivå i Sverige til Bauhaus ligan og skrevet kontrakt med Indianerna i Kumla. I Polen skal han fortsatt kjøre for Stal Gorzow i U24 Ekstraliga og PGE Ekstraliga. 

Disse har vi mistet i 2023
I løpet av 2023 har vi mistet to store speedway-personligheter og tidligere speedwaykjørere. Øyvind Røkeberg (71) fra NMK Drammen og Aage Hansen (88) fra Oslo Motorsportklubb. 

Top 4 artikler 2023


SGP2 OG SPEEDWAY GP FREDAG OG LØRDAG - 1933 lesere

SPEEDWAY-GUTTA SATSER HARDT - 1738 lesere

Norsk deltagelse internasjonalt 2024
Norge har fått 1 plass i Speedway Grnad Prix kvalifisering i 2024, plass i EM lag 2024 og i Speedway of Nations 2024 og sistnevnte sendes direkte på Discovery+ i Juli.
NMF uttagning til individuelt og par er ikke klart enda.


OFFISIELLE SPEEDWAY NORGE SOSIALEMEDIER
Facebook side - @speedwaynorge
Facebook gruppe - @groups/speedwaynorge
Instagram - @speedwaynorge

Foto: SpeedwayNorge.no

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2024 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.