AAGE HANSEN ER DØD

AAGE HANSEN ER DØD
Den store norske idrettshelten, Speedway-legenden Aage Hansen gikk bort onsdag 15. November 2023, 88 år gammel. 

Bisettelse i Asker Kapell - Torsdag 30. November 2023 - 12:00.

Aage var kjent nasjonalt og internasjonalt som speedwaykjører og senere trener og mentor for så mange. Han var rikskjendis på 50 og 60 tallet igjennom sine friske manøvre og store resultater på speedwaybanen og ble raskt publikumsfavoritten i Norge. At det kom noen hundre bare på tirsdags-treningene for å få et glemt at Aage på Dærlenga i Oslo var ikke unormalt. Utenfor banen var han en generøs, ydmyk og ikke minst kunnskapsrik mann, som fokuserte lite på selg selv og sine tidligere prestasjoner. Han ble 7 ganger Norgesmester, 1 gang Nordiskmester, 1 gang Nordisk par-mester, 1 gang Nordisk langbane lag-mester. VM finalist 1957. Gull på Warszawa stadion foran Soviet leder Nikia Khrusjtsjov og 90000 publikummere. Samt en rekke andre titler og mesterskap individuelt og lag i hele Europa. VG skrev i 2023 at i Norge var det ikke uvanlig at 35000 kom på Bislett stadion for å se Aage i aksjon. 

Etter speedwaykarrieren var det konkurranse-flyvning og motorsykkelmekanikk for Suzuki-fabrikken som var fokuset. På 70-tallet gjorde han comeback på speedwaybanen for NMK Oslo. Han ble senere landslagstrener. Helt fram til 2012 var han aktiv som trener og mentor i speedway-sporten for de unge.   

Aage Hansen var Æresmedlem i Oslo Motorsportklubb for sin rolle som utøver for klubben og arbeidet i speedway-miljøet. Han var også Æresmedlem hos NVMC Motorsport. Hederspris til Aage og kona Sissel Bauer Hansen Oslo Motorsportklubb 2011. 

Tidligere radiopersonlighet Jørgen Slips forteller: Vi var fast å tirsdagene på speedway-trening på Dærlenga! Sydsvingen av vår faste plass for der kunne vi se inn i depot og Aage Hansen var den største stjernen og min vennegjeng var ikke alene om å henge der. Mange år senere var jeg gjest på et speedwaystevne i 2010 på Lunner Speedwaybane og da var jeg så heldig å få møte Aage igjen. Der var han fortsatt fullt aktiv som trener og mentor for de unge. Han var en av de store norske idrettsheltene. 

Aage Hansen minnegruppe på Facebook

Familien har opprettet en minnegruppe for Aage Hansen. Har dere bilder eller minner om Aage, del og fortell det gjerne i gruppen. Vi vet at Aage betydde mye for mange i igjennom mange år igjennom sitt virke som speedway-kjører, pilot og motorsykkelmekaniker. Vi vil høre deres historie.
Image
Image
Aage Hansen - NM gull nummer 4 i 1959.

Foto: SpeedwayNorge.no

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
snp---hvit-100px.png
snl---hvit-100px.png

nsl---hvit-100px.png
snm---hvit-100px.png
Image
Image
Image
© 2008 - 2024 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.