LINDA AASEN TAR EN NY SESONG

LINDA AASEN TAR EN NY SESONG

Linda Jeanette Aasen (23) er ensom svale i et guttedominert speedwaymiljø.

Hun kjører for NMK Drammen, og og er født og oppvokst i Skoger i samme område. Allerede som 3 åring begynte hun med 50cc speedwaysykkel, og har dermed hele 20 års erfaring som speedway kjører i forskjellige klasser! Pappa Jørn Aasen er en viktig støttespiller og er fast mekaniker og motortrimmer for Linda. Hun er ikke den utøveren som har kjørt fast i Norsk Speedway liga år etter år, men hun har vært i miljøet og utøvd sporten med stor glede.

Sterkt NM resultat 2020
Forrige sesong kjørte hun inn til en solid 11. plass av 16 deltakere i NM individuelt finalen på Lunner speedwaybane. 

Tøff konkurranse i NM i fjor?

- Helt normal. Jeg har ikke konkurrert i 500cc tidligere, så NM individuelt i fjor ble mitt første i den klassen. Målet mitt var å fullføre alle heat uten å gjøre noen tekniske feil og gjøre mitt beste og jeg er fornøyd med prestasjonen.

Hun er eneste jente som deltar 500cc stevner i Norge for tiden, men det finnes flere jenter som trakterer en speedwaysykkel i de mindre klassene.

- Det er veldig gøy og liker å være med i en mannsdominert idrett som speedway. Det har kommet flere og flere jenter siden jeg startet å kjøre, men likevel er det få jenter som har vært i denne idretten hele livet slik som jeg har. Jeg er født inn i sporten takket være min far, som tok med meg på stevner og treninger hele min barndom, og som også har kjørt speedway selv.

- Da jeg var 7 år fikk jeg mulighet til å kjøre på andre baner utenfor klubben, forklarer Linda.

Image
Linda Aasen

Kenneth Borgenhaug er idolet
- Mitt største forbilde er nok min egen far, Jørn Aasen, men om jeg skal nevne en utøver, så er det Kenneth Borgenhaug som jeg har nær kontakt med den dag i dag og som fremdeles bidrar med sin kunnskap.

NMK Drammen deltar ikke i Norsk Speedway liga i år, men Linda jobber med å få til mer kjøring for andre lag.

- De fleste lagene er satt allerede, men alt kan skje i sesongen. Det ser ut som at NM lag skal kjøres med 5 lag i år og da kan det bli mulig med et NMK Drammen lag. Jeg ser heller ikke bort fra at jeg deltar i NM individuelt og NM par.

NM par med far
Å kjøre stevner er noe Linda synes er gøy.

- I år har jeg målsetning om å kjøre flere stevner og utvikle meg som speedwaykjører. Målet for sesongen er å kjøre NM par 5. juni med min far, Jørn Aasen.

Sikkerhet først!
Sikkerheten i speedway er allerede høy, men Linda har klar formening om hva som burde være et minimumskrav i Norge når det kommer til sikkerhet.

- Vi må endre på typen helsepersonell som er på banen! At det er folk som aktivt jobbet med motorsykkelulykker som er til stede, og kan håndtere ulike vanskelige situasjoner mer profesjonelt, mener Linda bestemt.

Vinnsvoll speedwaybane er godkjent igjen
Det er flere år siden det ble kjørt speedwaystevner på Vinsvoll speedwaybane slik vi husker, men endelig er det lys i tunnelen for banen og NMK Drammen.

- Vi avventer Covid situasjonen, men det jobbes mot mer kjøring på Vinsvoll speedwaybane i år. Det er en fin og viktig arena for klubben vår til å utvikle morgendagens talenter, og det at Vinsvoll speedwaybane ble godkjent igjen var et steg i riktig retning for oss. Vi håper i det minste å kunne invitere speedwaynorge på en treningssamling denne sesongen. Når det gjelder Drammen travbane og langbanekjøring, så er alt usikkert enn så lenge, men kanskje vi kan få til en trening eller to der også, avslutter Linda.  

 
Foto: Privat

Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.