JØRGEN LYSTAD DIGGER SPEEDWAY

JØRGEN LYSTAD DIGGER SPEEDWAY

Jørgen Lystad (14) fra Nes på Hedmarken fikk god starthjelp av sin far Olav Magne Lystad til å sette i gang med speedway, noe han aldri har angret på.

- Det startet med at far ville ta meg med på By speedwaybane i Brumunddal for å prøve. Jeg syntes det var fryktelig moro så jeg har holdt på siden, sier gutten fra Mjøsa Speedwayklubb.

- Speedway har alltid vært utrolig gøy, og det er nok den største grunnen for at jeg fortsatt kjører, sier ungdomsskoleeleven som har både en GM- og en Jawa-motor som pappa Olav skrur og holder i tipp topp stand.

Image
Jørgen Lystad

Dansk legende inspirerer
Jørgen Lystad har kjørt siden 2014, og har som mange andre norske kjører tatt turen over kjølen til Danmark for å kunne bli en bedre speedwaykjører. Høydepunktet hittil i karrieren kom i et stevne i Sverige.

- Når vi var i Hagfors og kjørte Valsnatta på 85cc i 2017 lærte jeg mye. Det var gøy å kjøre mot flere av de beste i Skandinavia og det gav meg mye motivasjon, mimrer Jørgen om det svenske storløpet.

Det store forbildet er derimot ikke en svenske, men ikke helt uventet en av våre danske brødre, den temperamentsfulle storkjøreren Nicki Pedersen som bl.a. har tre VM gull individuelt på cv-en.

- Nicki Pedersen har vært en stor inspirasjon, og har vært det i en del år. Han stiller høye krav til seg selv og sitt team. Dette gir jo resultater, røper Lystad.

- Hva er målsettingen for sesongen?

- Målet mitt for denne sesongen er trene på 500cc. Jeg ser det som viktig å bli kjent med 500cc-en slik at jeg blir klar for Norsk Speedway liga neste sesong, sier Jørgen Lystad som har Lunner speedwaybane og Geiteryggen i Skien som sine favorittbaner.

Han har foreløpig ikke noen stor drøm over hvor langt han vil drive det med speedwayen.

- Jeg ønsker å bare kjøre så mye som mulig, så får vi se hvor det går derfra. Det viktigste for meg er jo at jeg koser meg på bane, for jeg digger jo speedway, sier en jordnær speedwaygutt fra Hedmarken.

Litt om klasseinndelingen i barne og ungdomsspeedwayen
500cc (15 år og eldre).
250cc (14 år og 15 år).
85cc/125cc (9-15 år).
50cc (5-8 år).
Det arrangeres stevner for 11 år og eldre i ulike formater (individuelt og lag), mens 10 år og yngre gjerne får delta i egne oppvisningsheat, opplyser Norges Motorsportforbund på sin nettside.

Foto: Privat.
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.