IMRE VIGRE VALGTE SPEEDWAY

IMRE VIGRE VALGTE SPEEDWAY

Imre Vigre (12) er en av flere ivrige 85cc-kjørere i Norge. Når du er født på på Nærbø, et tettsted i Hå kommune på Jæren med lange speedwaytradisjoner, driver du ofte med speedway eller fotball. Imre valgte speedwayen.

- Far er mekaniker og var den som tok meg med opp til Elgane Motorstadion første gang, minnes Imre om den tidlige starten som seks åring i microklassen.

- Hva er høydepunktene så langt på speedwaysykkelen?

- Jeg hadde flest poeng til slutt i en corona amputert Norgesserie i fjor, og hadde det samme når jeg kjørte Alf Busk cup i Silkeborg på micro da
jeg var 8 år.

Danmark er stedet
- Hva er favorittbanene?

- Ellingbanen i Silkeborg og på hjemmebane på Elgane.

Det er nettopp i Danmark, som er verdens klart beste nasjon i 85cc-klassen, at det er størst aktivitet for de aller yngste speedwaykjørerne. Ikke noe rart da at Vigre ser sørover til våre danske venner for best mulig utvikling.
- Jeg skulle kjøre for danske Holsted ifjor, men ble stoppet av Motorsportforbundet p.g.a. alder. Man må være 13 år for å få kjøre utenlands, forklarer Imre. - Nå håper jeg på å få en ny mulighet i Holsted 2022.

- Hva er det morsomste med speedway?
- Det er farten og få kjøre løp i Danmark. Ellers å treffe alle de kjekke folka i miljøet rundt om i Norge. Det er også utrolig morsomt når Glenn Moi
tar resevesykkelen min og kappkjører med oss unger både med knatt og med microen, sier en smilende Imre.

- Hva er målsetningen for sesongen?
- Det må være å kjøre flest mulig åpne løp i Danmark, men det avhenger selvfølgelig av at hvis da grensene åpner opp, sier en forventningsfull 85cc-er.

Image
Imre Vigre


500cc-gutta er forbildene
- Har du noen idoler eller forbilder, som har betydd mest for deg innen speedway?
- Engelske Tai Woffinden (tre ganger VM-vinner i speedway) er favoritten. Men ellers alle 500-kjørerne i Elgane (Espen,Mathias,Lasse og Glenn) som er med ut på banen og hjelper oss unge, sier en takknemlig Imre om sine klubbkompiser.

- Når starter sesongen for din del?
- Så fort som mulig, men kommunen har foreløpig stengt alle idrettsanlegge i Hå Kommune melder Imre.

Han har også et håp og ønske om norsk speedways fremtid:
- Jeg håper at vi klarer rekruttere mange nye unge utøvere i løpet av sesongen. Slik at mange flere kan se hvor flott denne sporten er.
I tillegg ønsker jeg at alle førerne får en flott og skadefri sesong, avslutter han

Ny komiteleder
Pappa Tor Arne Vigre er ny leder av speedwaykomiteen i Norges Motorsportforbund, og her er hans betraktninger om sønnens store engasjement for speedway, og noen synspunkter om hvordan utvikle norske speedway.

- Imre blei helt hektet fra første stund i speedway etter at han fikk sin første sykkel. Han fikk seg en liten nedtur da han fikk vite at han ikke fikk kjøre i Holsted grunnet alder for dette var noe han virkelig hadde lyst til. Da var han litt på om han skulle satse på fotball isteden, men det gikk heldigvis fort over og Covid satte en stopper for muligheten uansett.

Speedwaybingen
- Vi foreldre er alltid veldig glad når speedway-GP sesongen begynner om våren, fordi da er vi endelig ferdig med å se på utallige repriser av fjorårets sesong på Youtube!
Vår familie driver også gård med kjøttfe, og hver høst når vi tar inn dyra, går Imre og ser i det han kaller "speedwaybingen" og peker ut de dyra som han mener blir en del av speedwaybudsjettet neste år!

- Ellers så vil jeg si at vi voksne har virkelig en jobb å gjøre i forhold til rekruttering til sporten. Vi bør åpne mer opp for testkjøring for
nye utøvere, samt bli mye mer synlige i forkant av stevner.

- Vi synes jo selv at vi er virkelig heldige som får drive med denne fantastiske sporten, avslutter
komiteleder Vigre.

Foto: Privat

Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.