GLENN MOI VIL HA SPEEDWAY NM PÅ TV

GLENN MOI VIL HA SPEEDWAY NM PÅ TV

I en alder av 24 år har Glenn Moi fra Varhaug og Elgane Motorsykkelklubb allerede blitt en merittert speedwaykjører. 

NM grossist
Hele 12 NM-gull har det blitt hittil på Glenn, fordelt på tre individuelt, syv i lag og tre i NM par, alle i speedway 500cc seniorklassen, men grunnlaget for all fremgangen begynte i svært tidlig alder for NM-grossisten. 

- Min far Einar Moi, bygde støttehjul på en Yamaha PW 50 og det var så gøy! Endelig kunne jeg også kjøre ikke bare stå på utsiden av gjerdet og se på, mimrer Glenn om sine første "steg" på veien til å bli en av Norges beste speedwaykjørere.

Unge Moi fikk tidlig fremgang med å bli første nordmaenn i en VM-finale i FIM Youth Gold Thropy i 85cc i 2012. Det ble tilslutt en 12. plass der, men samme år ble det en sterk bronse i EM for speedwaytalentet fra Rogaland.
Image
Glenn Moi
Trippel gull
Når han ikke er på jobb for Norsk Overflate Teknikk AS, gir han full gass på treningene på Elgane Motorstadion. Glenn legger inn mange treningstimer på hjemmebanen, spesielt i år da han har satt seg store mål for sesongen og jobber hardt for at dette blir en gullår. 

- Jeg kjører kun for gull. Det skal jeg kjempe for, sier en heltent Moi med et lite smil.

- Hva med kjøring i utlandet . Blir det noe av?

- Planen er å kjøre for Brovst i dansk 1. divisjon, og delta i internasjonale kvalifiseringsløp for VM og EM. Alt avhenger naturligvis av covid situasjonen. Må vi i karantene vil vi få store problemer, legger han til.

- Favorittbanen er Glumsø speedwaybane på Sjælland, røper han. Glumsø er blant annet stedet hvor den pensjonerte danske stjernekjøreren Mikkel Bech Jensen kommer fra.

Skal kjøre ute
Glenn er i utgangspunktet tatt ut til å kjøre både Speedway Euro Championship - og Speedway Grand Prix kval i Mai, samt EM par i Juni, men alt dette er uklart på grunn av korona-situasjonen. 

- Håper det vil bli en løsning slik at det blir kjøring i disse viktige kvalifiseringene. Alt er så usikkert nå, men jeg føler meg klar om vi skulle få grønt lys, forteller Glenn. 

Få storløp til Norge
Å bli like bra i speedway som hans store idol, den doble verdensmesteren, Bartosz Zmarzlik fra Polen kan synes vanskelig, men han har klar formening om hva som skal til for å få fart på norsk speedway.

- Vi må satse hardere og arrangere flere VM- og EM-kvalifiseringer til Norge. I tillegg drømmer jeg om at vi kan få til direkte TV-sending fra NM speedway. Det er på denne måten flere blir interessert i sporten og kanskje også ønsker å prøve seg på speedway, er oppfordringen Glenn Moi gir både norske klubber og Norges Motorsportforbund.

Glenn Moi, en jærbu med gull i sikte i sesongen 2021!


Foto: Mateusz Biskup, privat.
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.