EMIL RINDAL GLEDER SEG TIL SESONGEN

EMIL RINDAL GLEDER SEG TIL SESONGEN

Emil Rindal (24) fra Brumunddal er elektriker av yrke, men på fritiden suser han rundt på en topptrimmet 500cc GM speedwaysykkel. Sammen med mekaniker Markus Hansen Bøvolden og pappa Arne Jonny Rindal utgjør de Team Rindal Speedway som deltar i stevner på både norsk og utenlandske speedwayovaler. 

Rindal kjører for Mjøsa Speedwayklubb her hjemme, men han har også en plass på  Brovst Speedway Clubs lag i 2.divisjon i Danmark. Brovst er klubben legenden Hans Nielsen kjørte for i hele sin aktive karriere. 

Veldig givende
Rindal har kjørt speedway i 12 år og det var pappa som tok ham med på speedwaybanen. 

- Far tok meg med på et speedwayløp i Brumunddal, og etter det ble jeg spurt om jeg ville prøve. En uke etter satt jeg på sykkelen for aller første gang og har ikke sett meg tilbake siden, smiler Rindal.
- For min del har det å kjøre speedway har vært veldig givende og opplevelsesrikt så langt, og jeg regner med at jeg kommer til å ha det gøy med sporten også i årene framover.

Høydepunktene hans så langt i karrieren har vært en fjerdeplass i et individuelt løp mot flere nasjoner i Bydgoszcz i Polen, men også sølvmedaljen i NM par i 2018 henger høyt. Mjøsa speedwayklubb ble også nummer tre i den norske speedwayligaen i fjor, og Rindal har også en syvendeplass fra NM Individuelt i 2019 som beste resultat.

Som alle andre speedwayutøvere har også Rindal en favorittbane

- Det er mange baner som er kjekke å kjøre på der ute, men den som skiller seg ut for meg er hjemmebanen til Bydgoszcz i Polen, sier Rindal.

Han er ikke den eneste som trives på hjemmebanen til Polens nasjonalidol, Tomasz Gollob, som tilbrakte nesten hele sin karriere i hjembyklubben i Bydgoszsz. Banen er annerkjent i speedwaymiljøet som en av sportens aller beste, og har vært arrangør for utallige av de beste og mest spennende løpene i nyere speedway historie.

Image
Emil Rindal

Målsetting
Rindal har som målsetting å forbedre sin beste plassering i NM individuelt i sesongen 2021. I tillegg håper han å få kjøre så mye som mulig tross Covid-19 begrensningene, men han har også et mål som kanskje ikke alle førere har, men som viser det gode miljøet som er i Mjøsa speedwayklubb.

- Jeg ønsker å hjelpe yngre førere til å utvikle seg, sier han. - Jeg har noen år erfaring nå og synes det er viktig å videreføre de tingene jeg har lært gjennom årene videre til de unge talentene vi har i klubben.

- Har du forbilde som har betydd noe ekstra for deg innen speedway?

- Jeg kommer aldri utenom Tai Woffinden, kommer det kontant fra Emil om den engelske speedwaystjernen som har tre VM-gull i bagasjen. - Tai satte en ny standard da han ble verdensmester første gang, synes jeg. Han er god på alt, både kjøreteknisk, starter og ikke minst treningsregime og kosthold utenfor banen. Det er mange som har mye å lære av ham, smiler Rindal.

- Har du noe ekstra stort mål eller drøm innen sporten?

- Jeg ønsker å nå lengst mulig, men samtidig vil jeg fortsette i min jobb som elektriker. Så får vi se hvordan det går, sier Rindal.

I Mjøsa speedwayklubb starter sesongen førstkommende lørdag. Rindal har drevet mye fysisk trening i vinter for å bli klar til sesongen.

- Det skal bli godt å komme tilbake på sykkelen nå og få kjørt noen runder. Formen kjennes fin etter vinterpausen, jeg har fått trent godt, og er klar, sier han.

- Til slutt ; hva må gjøres for at norsk speedway skal bli enda bedre enn i dag?

- Speedway må opp og fram i media, og det må vises mer på TV. Dette er jo også bra for rekrutteringen, sier Rindal. 
- Sammenlignet med Motocross og Roadracing er speedway en ganske billig sport å starte opp med, men det vil alltid være viktig å holde utstyrskostnader nede for at rekrutteringen skal bedres og vi får bygd opp sporten vår, avslutter han.

Foto: Privat


Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.