BJØRN-OLAV OMDAL MED COMBACK I JULI

BJØRN-OLAV OMDAL MED COMBACK I JULI

Bjørn-Olav Omdal (16) ødela korsbåndet, og fikk to brudd i januar under trafikkulykke. Skiensgutten er fortsatt ikke friskmeldt, men driver nå og trener seg opp og håper og være tilbake på speedwaysykkelen i juli. Unge Omdal har slett ikke tenkt å kaste inn håndkleet grunnet noen knekte ben.

- Målsettingen for i år er å trene meg tilbake på speedwaysykkelen, og kjøre aktivt igjen i løpet av sommeren. Jeg håper jeg blir friskmeldt, slik at jeg kan delta under sommercampen på Lunner Speedwaybane i juli. Planen videre neste år er å kjøre flere løp i Danmark, og i tillegg trene for å bli en bedre 500cc-kjører, sier speedwaygutten med tilhold i Grenland speedway og motorsykkelklubb og danske Outrup SK. 

Bjørn-Olav har kjørt 3 sesonger for Outrup SK i 85cc. Utenfor speedwayen går han på Bygg og anlegg linja og som for så mange andre har mor og far betydd mye for å bygge opp en speedwaykarriere.

- Mamma og pappa har betydd enormt mye for karrieren min så langt, og det er ikke til å stikke under en stol at det kan oppstå mange ufrivillige morsomme episoder under de utallige reisene til og fra speedwaybanene i Norge og Danmark med mamma og pappa i bilen, smiler Bjørn-Olav.

Hardnakket påstand
- Speedwayhistorier og uventede ting er mange, som ifjor da jeg glemte å slå på methanol kranene på tanken i NM lagspeedway. Eller da vi var på vei til Danmark og merket en ulyd i hjullageret på bilen før vi kom til Larvik og siste båt fredag til Danmark.

Pappa påstod hardnakket at han hadde kjørt lenge med sånn ulyd i gamle dager så vi skulle fint klare å nå fram til overnattingssted.

- Vi kom en halvtime fra båten til danske Hjørring så datt hjulet nesten av. Vi ble veldig godt kjent i Hjørring den helga, minnes en lattermild Bjørn-Olav.

Image
Bjørn-Olav Omdal

Endret alt
For åtte år siden skjedde det noe skulle forandre livet til Bjørn-Olav.

- Mamma tok meg med til mitt første speedwaystevne, NM på Geiteryggen i Skien i 2013. Etter stevnet fikk jeg dilla på speedway og slik har det vært siden, minnes unggutten. 

- Hva er høydepunktet så langt?

-  Høydepunktet var, og er å reise for å telta i 85cc-stevner i Danmark. Jeg stortrives i Danmark, og har flere enn en speedwaybane som min favorittbane der nede.

- Favorittbanen er Esbjerg 85cc bane, men også Outrup for den er veldig spesiell å kjøre på.  I Norge er det Lunner Speedwaybane og hjemme på Geiteryggen, vel og merke på 500cc banen som jeg liker best, sier Bjørn-Olav.

Trenger flere treningssamlinger
Han og hans lagkamerater både i Grenland og i danske Outrup har kjørt inn edelt metall i løpet av de siste sesongene.

- Meritter så langt er bronseplass lagspeedway i 3. divisjon i Danmarks turneringen i 2019, og finale i Nicki Pedersen cup i 85cc klassen. I tillegg har jeg to sølvmedaljer i Norge i henholdsvis lag-NM og Norsk Speedway Liga 500cc i 2020, oppsummerer telemarkingen.

- Hvilke idoler har du på speedwaybanen?

- Forbildene mine er danskene Mads Hansen og Fredrik Jacobsen. De to følger jeg når jeg har mulighet til det, røper Grenland-kjøreren som ser fram til å bli frisk nok til å kunne delta i speedwaystevner igjen.

- Til slutt;  har du noen ønsker for speedwaysporten i Norge?


- Generelt sett håper jeg vi får flere samlinger som den vi hadde i fjor på Lunner speedwaybane, gjerne med flere deltagere i alle klasser som er samlet alle dager, sier en speedwayfrelst Bjørn-Olav Omdal.

Bilder: Privat.
Image
© 2008 - 2023 SpeedwayNorge no. En del av Speedway Consult AS.